Vrede

A+ A A-

De Jihadkaravaan: Boekvoorstelling en debat

De Jihadkaravaan: Boekvoorstelling en debat

From 08 December, 2015 18:30 until 08 December, 2015 21:00

At STUK Naamsestraat 96, 3000 Leuven, België

Categories: Lezingen & vorming

De aanslagen in Parijs hebben Daesh (IS) deel gemaakt van de Europese geschiedenis. Onze maatschappij wordt geregeerd door angst en een steeds groeiende kloof tussen verschillende culturen.

Hoe heeft Daesh in dergelijke mate kunnen groeien? Wanneer begint iemand te radicaliseren? En welke rol kunnen studenten en de universiteit spelen?

Islamoloog Montasser AlDe'emeh en onderzoeksjournalist Pieter Stockmans schreven De Jihadkaravaan, een reis doorheen AlDe'emeh's verleden als een ontwortelde, geradicaliseerde jongere naar zijn hoofdrol in het radicaliseringsdebat van vandaag.

De Studentenraad KU Leuven nodigt de auteurs uit om de boodschap uit De Jihadkaravaan te delen met de studenten en om in debat te gaan met rector Rik Torfs, minister van justitie Koen Geens, begeleidster en contactpunt interculturalisme Saloua Belahrir en radicalisatie-onderzoeker Thomas Frissen.

De sprekers zullen reageren op fragmenten uit de roman - voorgelezen door Radio 2-presentator Albrecht Wauters - en daarnaast zullen ze onder leiding van journaliste Ria Goris met elkaar in discussie treden. We zullen de discussie voeren aan de hand van de evolutie die Montasser in zijn eigen leven doormaakte: van radicalisering, naar deradicalisering, naar de toekomst, waarbij het debat telkens open getrokken wordt naar het volledige publiek.

Na Parijs is het immers meer dan ooit tijd dat iedereen deelneemt aan de discussie over multiculturalisme, polarisatie, radicalisering en de gewapende jihad.

Praktisch:

De deuren openen om 18u30 en de boekvoorstelling start om 19u. Na afloop kunnen de aanwezigen De Jihadkaravaan kopen en laten signeren door de auteurs.

Klik hier voor meer informatie via het facebook-evenement.


2015-12-08 18:30:00
2015-12-08 21:00:00
Vrede copyright 2013

Login or Register

LOG IN